Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Јавне набавке 

 

Пријави корупцију 

понедељак, 09 новембар 2020 13:43

ПРЕСТИЖ: МАЛИ ФУДБАЛЕРИ ВЕЛИKОГ СРЦА

Полазници школе фудбала „Престиж“ из Врања још једном су показали бригу и хуманост за најосетљивије категорије становништва.Они су данас посетили Центар за пружање локалних услуга социјалне заштите и однели поклон корисницима у виду влажних марамица, гелова за дезинфекцију и медицинског алкохола. Директорка Ивана Тадић и запослени су се захвалили на бризи малим фудбалерима и њиховом тренеру Јоци Ристићу и пожелели пуно успеха у даљем раду.

Да се хуманост огледа у малим стварима,  потврђују и запослени у Центру за развој локалних услуга социјалне заштите. Добровољни прилог који је данас уплаћен на наменски рачун града Врања, за лечење деце и омладине оболеле од малигних или других ретких болести, апел је свим осталим колективима да се прикључе акцији медијске куце “Помоћ нашој деци”.

Спознаја колико донације значе нашим корисницима и колико нечије мало њима значи много, додатна је мотивација да се и ми  као колектив укључимо и помогнемо колико је у нашој моћи.

Јер ми најбоље знамо како је кад болест закуца на врата.Не дозволите да се нечија врата затворе, већ учините да се бљесак наде види на улазу.

Донирајте средства, спасите нечији живот-поручују из Центра за развој.

Да хуманост постоји, упркос целокупној ситуацији изазваној Ковидом-19, потврђују представници Удружења грађана „БЕВ“, који су обрадовали децу у Дневном Боравку „Маштоленд“ и  донирали слаткише и играчке.

Иако се дечија недеље ове године обележава другачије, поклони су обрадовали децу и допринели да се бар на тренутак осећају  као и ранијих година.

Kолектив Центра се захваљује донаторима на хуманом гесту и наглашава „Подељена срећа, два пута је већа“.

 

четвртак, 08 октобар 2020 12:20

МАШТОЛЕНД ОБЕЛЕЖИО ДЕЧИЈУ НЕДЕЉУ

Дечија недеља, која се ове године обележава од 05. до 11. октобра под слоганом „Подељена срећа, два пута је веца“ обележена је и у Дневном боравку „МАШТОЛЕНД“ низом активности.

Деца су кроз  радионице изражавала своју кративност и маштовитост. Цртала су, бојила, играла, певала и одавала утисак безбрижности и задовољства. Због целокупне ситуације ове године се дечија недеља обележава у измењеним околностима и у присуству мањег броја деце.

четвртак, 01 октобар 2020 00:00

МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИХ ОСОБА

Поводом међународног дана старих особа у Прихватилишту за одрасла и стара лица одржана је радионица под називом „Листа жеља“. Циљ ове радионице је пружање психосоцијалне подршке у условима повећаних мера предострожности у вези са вирусом Ковид 19.

Ограничено кретање, као и изоловани начин живота у условима пандемије утицало је на емоционално функционисање наших корисника, а кроз радионицу и дружење са запосленима желели смо да испоље своја осећања, страх и жеље.

Kако би живот старих лица био бољи и квалитетнији неопходно је да будемо свесни емпатије и одговорности, порука је из Прихватилишта.

среда, 23 септембар 2020 00:00

ЈАВНИ ПОЗИВ

Од стране припадника Kопнене војске Војске Србије, директорки Ивани Тасић уручена је захвалнице за сарадну, стручност и подршку у борби против спречавања ширења вирусне инфекције Covid-19.

Након укидања ванредног стања, од понедељка 01.јуна, Дневни боравак „Мастоленд“ поново је отворио своја врата. Све просторије су дезинфиковане као и играчке и опрема. Уз поштовање свих епидемиолошких мера које подразумевају обавезно мерење температуре, дезинфекцију руку и ношење маске као и поштовања социјалне дистанце, рад и боравак корисника обавља се несметано.

Од почетка ванредног стања уведене су мере озбиљне контроле и превенције, како би се најпре заштитили старији корисници у Прихватилишту, али и жене и деца жртве насиља у породици. Забрањене су посете и изласци.

Kод запослених, као и код корисника спроведене су све мере дезинфекције и коришћење заштитне опреме.

Стручна лица Завода за јавно здравље Врање два пута недељно врше дезинфекцију објекта, а припадници војске Републике Србије брину за безбедност како нико осим запослених не би могао да дође у контакт са корисницима.

Страна 1 од 13

Донирајте