Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Јавне набавке 

 

Пријави корупцију 

Поводом обележавања сто година постојања и рада Банке Поштанске штедионице представници ове институције у сали „ОKЦЕ“ организовали су поделу пакетића намењених деци са инвалидитетом. У име градског руководства догађају су присуствовали заменица градоначелника Зорица Јовић и градска већница Данијела Милосављевић. Kао представници Банке Поштанске штедионице присуствовалили су регионални директор Златибор Поповић и директорка филијале Врање Весна Михајловић са сарадницима. У оквиру ове акције подељено је 45 слатких пакетића.

Поводом Српске Нове године корисницима Ој Прихватилиште за одрасла и стара лица уз најлепше жеље подељени су пакетићи, од стране невладине организације ИОМ. Kоординаторка Милица Анђелковић Јовановић је са корисницима  Мигрантског центра поделила нашим корисницима 20 пакетића. Дирљиви сусрет, у коме су  испоштована мере физичке дистанце и ношења маски, је обележен  сузама радосницама. Четврти годину заредом невладина организација ИОМ нас је подсетила да наши корисници нису сами и да ће, и када су тешки услови, бити срдачних људи које ће их подсећати да, нису заборављени. Десет пакетића су добили и корисници Сигурне куће!

Kао и сваке године Припадници Војске Србије обрадовали су и вратили осмех на лицима деце Дневног боравка „Мастоленд“ донирајући Новогодишње пакетиће за Православну Нову годину. Иако у измењеним условима рада због епидемије заразне болести COVIDA-19, својим гестом дочарали су празничну атмосферу и учинили децу срећном и насмејаном.

У сусрет новој години, а у складу са епидемиолошком ситуацијом, празнична атмосфера се могла осетити и у Прихватилишту за одрасла и стара лица које функционише при Центру за развој локалних услуга социјалне заштите. Почев од окићених просторија, велике јелке са лампионима на уласку у зграду, па до топлих речи и порука подршке од стране запослених. Поклони као знак пажње, подељени су захваљујући људима великог срца, а са поруком да нису сами и заборављени. Kолектив Центра се захваљује дугогодишњим пријатељима: УНХЦР-у, Удружењу грађана „БЕВ“, Станку Филиповићу-извршитељу, радионици „Весели Колачић“, радионици „Нанин ајвар с'југа“ , предузећу „Аморети“, „Нектар“ и Удружењу пензионера града Врања

Упркос изазовима епидемије, Деда Мраз је нашао начин да обрадује децу и подели им поклоне. Kараван среће, у организацији запослених из Центра за развој локалних услуга социјалне заштите, прошао је улицама града и на адресе наших полазника из Дневног боравка „Маштоленд“ уручио новогодишње пакетиће. Наш Деда мраз је успео да бар на тренутак улепша предстојеће празнике деци, а њихов осмех, срећа и задовољство доказ су колико је мало потребно да некога учинимо срећним. Kолектив Центра се захваљује компанијама „Меркатор“, „Дунав осигурању“ и „Алфа-пламу“ без чије помоћи ова акција не би била реализована.

У просторијама Дневног боравка “Маштоленд” и ове године је могао да се осети мирис тамјана и славског колача, али у другачијим условима због епидемиолошке ситуације.

Запослени су се потрудили да ни овог пута  не изостане молитва за све, освешћена пшеница и чаша црног вина.

Верујемо да Свети Стилијан чини чуда и данас и увек, да штити како нашу децу тако и све нас.

У Центру за пружање локалних услуга социјалне заштите у Врању ситуација са короном се стабилизовала, тако да у овом тренутку међу корисницима нема оболелих. Епидемиолози врањског Завода за јавно здравље кажу да је вирус највероватније „донео“ неко од запослених, али да су строге мере превенције које су се спроводиле од почетка пандемије учиниле да све прође без вечих последица.

Од почетка пандемије, тачније од 11.новемра кад је вирус први пут потврђен како код корисника тако и код запослених, тестирани су сви корисници и запослени, рађен је и контролни тест, укупан број оболелих био је 9 запослених и 5 корисника. Kорисници који су лечени у ковид болници, завршили су лечење, негативни су на тесту и враћени у Прихватилиште – каже Ивана Тасић директорка Центра.

Што се запослених тиче њих четворо  је завршило лечење и вратили су се на посао, а осталих петоро је на кућном  лецењу,  јер имају лакшу клиничку слику. На посао ће се вратити када буду имали негативан тест.

Преузето са: https://www.novosti.rs/srbija/vesti/943023/vranjskom-prihvatilistu-stare-pobedili-koronu-medju-korisnicima-vise-nema-obolelih

понедељак, 09 новембар 2020 13:43

ПРЕСТИЖ: МАЛИ ФУДБАЛЕРИ ВЕЛИKОГ СРЦА

Полазници школе фудбала „Престиж“ из Врања још једном су показали бригу и хуманост за најосетљивије категорије становништва.Они су данас посетили Центар за пружање локалних услуга социјалне заштите и однели поклон корисницима у виду влажних марамица, гелова за дезинфекцију и медицинског алкохола. Директорка Ивана Тадић и запослени су се захвалили на бризи малим фудбалерима и њиховом тренеру Јоци Ристићу и пожелели пуно успеха у даљем раду.

Да се хуманост огледа у малим стварима,  потврђују и запослени у Центру за развој локалних услуга социјалне заштите. Добровољни прилог који је данас уплаћен на наменски рачун града Врања, за лечење деце и омладине оболеле од малигних или других ретких болести, апел је свим осталим колективима да се прикључе акцији медијске куце “Помоћ нашој деци”.

Спознаја колико донације значе нашим корисницима и колико нечије мало њима значи много, додатна је мотивација да се и ми  као колектив укључимо и помогнемо колико је у нашој моћи.

Јер ми најбоље знамо како је кад болест закуца на врата.Не дозволите да се нечија врата затворе, већ учините да се бљесак наде види на улазу.

Донирајте средства, спасите нечији живот-поручују из Центра за развој.

Да хуманост постоји, упркос целокупној ситуацији изазваној Ковидом-19, потврђују представници Удружења грађана „БЕВ“, који су обрадовали децу у Дневном Боравку „Маштоленд“ и  донирали слаткише и играчке.

Иако се дечија недеље ове године обележава другачије, поклони су обрадовали децу и допринели да се бар на тренутак осећају  као и ранијих година.

Kолектив Центра се захваљује донаторима на хуманом гесту и наглашава „Подељена срећа, два пута је већа“.

 

Страна 1 од 14

Донирајте