Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Javne nabavke 

 

Prijavi korupciju 

Od početka vanrednog stanja uvedene su mere ozbiljne kontrole i prevencije, kako bi se najpre zaštitili stariji korisnici u Prihvatilištu, ali i žene i deca žrtve nasilja u porodici. Zabranjene su posete i izlasci.

Kod zaposlenih, kao i kod korisnika sprovedene su sve mere dezinfekcije i korišćenje zaštitne opreme.

Stručna lica Zavoda za javno zdravlje Vranje dva puta nedeljno vrše dezinfekciju objekta, a pripadnici vojske Republike Srbije brinu za bezbednost kako niko osim zaposlenih ne bi mogao da dođe u kontakt sa korisnicima.

“Puteva ima trista da se ode iz detinjstva, a samo se retki sete da ostanu večno dete”.

 Svako dete ima pravo na srećno detinjstvo, da uživa u njemu i da mu svaki trenutak bude ispunjen igrom i smehom.

 Mi smo tu da period odrastanja učinimo bezbrižnim i spokojnim, jer biti srećan znači imati sa kim tu sreću da podeliš. Peci, Srećan rođendan i sve najlepše žele drugari iz Dnevnog boravka ”Maštolend”.

 

Još jednom se humanost pokazala na delu. Naš sugrađanin Marko Nikolić ne živi u Vranju ali nije zaboravio naš grad, a posebno one kojima nečija pažnja puno znaci. Prilikom boravka u Vranju, on je posetio decu u Dnevnom boravku “Maštolend” i doneo im  prigodne poklone. Posetu je iskoristio da obiđe Dnevni boravak kao i da se druži i razgovara sa decom. Najači utisak na njega ostavili su upravo dečiju radovi. Čestitku sa posvetom dobio je od dece za uspomenu. Kolektiv Centra se zahvaljuje Marku na ovom gestu i što je uspeo da jedan običan dan našim korisnicima učini posebnim.

Pred punom salom pozorišta „Bora Stanković” izvedena je novogodišnja  predstava “Gde je Deda mraz”.

Predstavnici gradskog sindikata uprave pravosuđa, odbrane i policije “Nezavisnost” i odbor ministarstva odbrane vojske Srbije, podelili su paketiće svoj deci ukljucujući i decu iz Dnevnog boravka “Maštolend”.

Takođe obezbeđeni su i paketići za najmlađe korisnike u sigurnoj kući. Kolektiv Centra zahvaljuje se pripadnicima vojske Srbije i glumcima Vranjskog pozorišta što ni  ove godine nisu zaboravili najmlađe i učinili da novogodišnji i Božićnih praznici budu još lepši i veseliji.

           Deca deci....Još jednom se humanost pokazala na delu. Učenici medicinske škole “Dr Izabel Emsli Haton” su prikupili sredstva i  za decu osmislili novogodišnje paketice.

           Kao dugogodišnji prijatelji Dnevnog boravka “Maštolend”, sa svojim profesorima posetili su decu, podelili im paketiće i još jednom im ulepšali predstojeće novogodišnje i Božićne praznike.

Povodom novogodišnjih i Božićnih praznika, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković i gradska većnica za socijalnu zaštitu Danijela Milosavljević posetili su Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite i tom prilikom korisnicima podelili novogodišnje paketice.

            Paketići su najpre uručeni korisnicima usluge Lični pratilac deteta, zatim je gradonačelnik obišao i decu u Dnevnom boravku „Maštolend“ kojima je takođe uručio paketiće, a da grad ne zaboravlja ni najstarije sugrađane, svedoče i pokloni koji su darivani korisnicima Prihvatilista za stare.

            Paketići su obezbeđeni i za najmlađe korisnike u Prihvatilišta za žrtve nasilja u porodici. Centar je danas odišao pozitivnom atmosferom, dečjim smehom, zadovoljnim izrazima lica starijih korisnika i obećanjem da će rukovodstvo grada uvek biti tu za najosetljivije kategorije stanovništva.

Strana 1 od 12

Donirajte