Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Javne nabavke 

 

Prijavi korupciju 

Prihvatilište za stara lica

Prihvatilište za odrasla (lica od 26 do 65 godina) i stara lica (lica starija od 65 godina) obezbeđuje privremeni smeštaj i usluge stanovanja, ishrane, socijalnog rada, zdravstvene zaštite, kulturne, zabavne, rekreativne, radno-okupacione, a prema potrebama i sposobnostima korisnika i druge potrebe.

Predviđeno zadržavanje u ustanovi je do šest meseci, ali se korisnici, ne retko, zadržavaju znatno duže zbog nemogućnosti trajnijeg zbrinjavanja na neki drugi način.

U Prihvatilištu za stara lica se smeštavaju oni koji više nemaju gde, koje niko neće i koje je porodica odbacila, koji nemaju sredstva za život. Nažalost, takvih je sve više.

Radi se o korisnicima koji su ili psihički očuvani ili dementni vrlo često poluzavisni i zavisni, a koji bez tuđe nege ne bi mogli da ostvare svoje životne potrebe.

Poslovi oko prijema, praćenja korisnika, planiranje otpusta, kontakti sa uputnim Centrom za socijalni rad, saradnja sa bližom rodbinom kod korisnika kod kojih je procenjeno da će pozitivno uticati na rešavanje njihovog daljeg statusa, obavljali su se po svim propisima i stručno metodološkim zahtevima uz praćenje mesečnih planova rada. Ceo stručni tim po dolasku korisnika je uključen u izradu i realizaciju tretmana korisnika.

Naša Ustanova pruža ovim licima stručnu pomoć, smeštaj, ishranu, higijenske i zdravstvene usluge, radno - okupacione terapije, kulturno – zabavne aktivnosti, a pokušava  da trajno reši njihov status i otkloni uzroke koji su uticali na to da dođu u ovakva, kritična stanja.  O korisnicima brine stručno osoblje koje čine socijalna radnica, medicinska sestra, negovateljice i ostalo osoblje kojima su jedini ciljevi zdravlje i zadovoljstvo naših korisnika.

Kapacitet Prihvatilišta je 35 ležajeva, a Ustanova je u funkciji 24 časa svih 365 dana u godini. Međutim, Prihvatilište je proteklih godina uvek zbrinjavalo više korisnika od predviđenog kapaciteta jer je to zahtevala realna situacija. Najveći broj korisnika  je iz Vranja, ali ima i onih koji dolaze iz drugih opština regiona, jer je Prihvatilište jedina usluga smeštaja na teriotoriji Pčinjskog okruga (na kojoj živi blizi 250.000 stanovnika), dostupna licima u stanju socijalne potrebe, koja su najčešće bez ikakvih primanja. Takođe, jedina je regionalna ustanova koja poseduje smeštajne kapacitete, koji se mogu staviti na raspolaganje u slučaju proglašenja vanrednog stanja

Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)
Pročitano 539 puta

Poslovanje ustanove 

Donirajte 

Lokacija