Javne nabavke 

 

Prijavi korupciju 

Lični pratilac

JU Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju je na osnovu podataka Komisije za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške detetu/učeniku Grada Vranja, prepoznao potrebu za pokretanjem projektne usluge lični pratilac deteta.

            Svrha projektne usluge ličnog pratioca deteta sastoji se u zadovoljenju osnovnih potreba korisnika, koji je uključen u vaspitno-obrazovnu ustanovu, do kraja redovnog školovanja, zaključno sa završetkom srednje škole.

            Korisniku usluge se pruža dodatna podrška u svakodnevnom životu u oblasti kretanja, održavanja lične higijene, hranjenja, oblačenja i komunikacije sa drugima.Angažovanjem ličnog pratioca omogućeno je pružanje odgovarajuće individualne podrške detetu, radi uključivanja u redovno školovanje i aktivnosti u zajednici radi uspostavljanja što većeg nivoa samostalnosti.

Aktivnosti usluge se sastoje od:

1.         Pomoći kod kuće u oblačenju, održavanju lične higijene, pri hranjenju, pripremi knjiga i opreme za školu

2.         Pomoć u zajednici što uključuje pomoć u korišćenju gradskog prevoza, pomoć u kretanju, odlazak na igrališta, sportske i kulturne aktivnosti.

Centar je zaključio protokole o saradnji na realizaciji projekta sa svim Osnovnim školama na teritoriji grada Vranja, Gimnazijom „Bora Stanković“ u Vranju, Školom za osnovno i srednje obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju „Vule Antić“ i Predškolskom Ustanovom „Naše dete“. S obzirom da je Centar jedini pružalac ove usluge u regionu, u skladu sa potrebama i zahtevima korisnika, moguće je proširenje kapaciteta, kako bi ova usluga socijalne zaštita bila dostupna i deci sa teritorije ostalih opština Pčinjskog okruga.

Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Pročitano 219 puta

Donirajte 

Lokacija