Javne nabavke 

 

Prijavi korupciju 

Sigurna kuća

Sigurna kuća, predstavlja posebnu organizacionu jedinicu JU Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju, koja funkcioniše u izdvojenom objektu u Vranjskoj Banji. Sigurna kuća je regionalnog karaktera, pokriva sedam opština Pčinjskog okruga – Vranje, Bujanovac, Preševo, Vladičin Han, Surdulicu, Trgovište i Bosilegrad. Ovo je jedina ustanova socijalne zaštite za žene i decu žrtve porodičnog nasilja u Pčinjskom regionu.

U Sigurnoj kući žrtve nasilja mogu naći smeštaj, ishranu, psihosocijalnu podršku, pravnu pomoć. Obezbeđuje se fizička i egzistencijalna sigurnost,  bezbednost žrtve u fizičkom i psihološkom smislu. Pružaju se uslovi da žena ojača, izgradi sopstvenu strategiju organizovanja života bez nasilja. Sigurna kuća predstavlja podsticajnu i bezbednu sredinu.

Sigurna kuća radi 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji. Rad stručnih radnika odvija se u dve smene, dok je noćna smena pokrivena pasivnim dežurstvom stručnih radnika.

Ova  usluga socijalne zaštite pokrenuta je kroz projektno finansiranje putem namenskog transfera Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja.

Prijem korisnika u Sigurnu kuću vrši stručni radnik, uz prethodnu  dokumentaciju koju dobija od radnika CSR koji vrši smeštaj i to: rešenje o smeštaju korisnika ili timski zaključak o neodložnom smeštaju u Sigurnu kuću, kao i obavezni nalazi lekara opšte prakse i lekara psihijatrije.

U toku boravka u Sigurnoj kući se organizuju razne aktivnosti kako za žene tako i za decu. Stručni radnici su organizovali i grupne i individualne razgovore  koje su prilagođavali individualnim  potrebama žena i razvojnim potrebama dece. 

Ocenite ovaj članak
(0 Glasova)
Pročitano 111 puta

Donirajte 

Lokacija